Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe informacje o GTA5 - zapowiada się największe GTA w historii!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niektórzy dziennikarze mogli już się zapoznać z grywalnym demem Grand Theft Auto V i do sieci wyciekło już sporo faktów na temat najbardziej oczekiwanej gry tego roku:

1.tak jak było już mówione wiele razy – sterujemy na przemian trzemam bohaterami, a każdy z nich ma różne zdolności

2.Franklin może spowalniać czas w trakcie jazdy samochodem

3.Trevor wpada w bojowy szał (podwaja obrażenia, jest mniej podatny na pociski i odblokowuje specjalny atak z bliska)

4.Michael ma znany z Max Payne 3 bullet time

5.Rockstar zamierza dostarczyć świat większy niż te z GTA IV, GTA: San Andreas i Red Dead Redemption razem wzięte(!)

6.każda postać ma szereg statystyk: kondycja, strzelanie, siła, skradanie się, latanie, prowadzenie pojazdów, zdolności mechanika i pojemność płuc

7.nie będzie co-opa w kampanii

8.cała mapa świata będzie odblokowana już na starcie gry

9.gra nagradza eksplorację – dna akwenów (będzie można nurkować!) skrywają na przykład skarby, ale nie są one w żaden sposób oznaczone

10.w GTA V ma być pięć razy więcej przechodniów niż w Grand Theft Auto IV

11.graficznie jest o niebo lepiej niż w GTA IV, ale to jeszcze nie poziom prezentowany na zwiastunach. Rockstar obiecuje jednak, że końcowy efekt sprosta temu, co pokazują trailery

12.nasz telefon iFruit pozwala robić zdjęcia i wrzucać je na serwisy społecznościowe. Możliwe, że będzie także funkcja nagrywania filmików. Będą też aplikacje.

13.główna oś fabularna gry to pięć lub sześć wielkich napadów. Prowadzą do nich mniejsze, przygotowujące grunt i uczące gracza zasad

14.do napadów będziemy dobierać ekipę

15.dużo zadań pobocznych. Zabawa w kaskadera, joga, golf, wyścigi i masa, masa innych

16.pojawi się system pobocznych misji dla spotykanych ludzi znany z Red Dead Redemption. W jednej z nich pomagamy wzorowanej na Lindsay Lohan celebrytce uciec przed paparazzi

17.w tryb multiplayer wejdziemy po naciśnięciu tylko jednego guzika

18.w warsztatach można tuningować auta

19.największy wybór samochodów w historii serii

20.bohaterowie mogą zmieniać ciuchy, fryzury i robić tatuaże

21.największy wybór broni w historii serii – można je także modyfikować (tłumiki, celowniki itp.)
Opublikowano

Ja czekam na tą grę :) mam nadzieje że wyjdzie na te pc. jak nie to kupie se tylko na xboxa

Opublikowano

5.Rockstar zamierza dostarczyć świat większy niż te z GTA IV, GTA: San Andreas i Red Dead Redemption razem wzięte(!)

10.w GTA V ma być pięć razy więcej przechodniów niż w Grand Theft Auto IV

A minimalne wymagania to:

-8 rdzeniowy procesor 4GHz

-Geforce GTX Titan

-64GB ramu.

Przecież taki ogromny swiat bedzie potrzebowal poteznego kompa. PC na którym gta 4 na srednich ma 25fpsów to bedzie pewnie zdecydowanie za malo... Damn you, Rockstar.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Nie wiadomo, czy będzie na kompa. Chyba nie.

Kilka gier też miało wyjśc tylko na konsole a przerobili na pc, gta zawsze było na pc i będzie,

Opublikowano

Grali dziennikarze, na razie nie wiadomo kiedy będzie ono udostępnione dla graczy.

@Up Przeczytaj to co napisał Asparte. Z jednego końca mapy na drugi najszybszym autem, w LINI PROSTEJ 30 minut. Nie pomalujesz, kompy by tego nie uciągnęły.

Opublikowano

64 gb karta i tilian od geforce , 8 ghz procek?

HAHAHAHAHAAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Prosze was... z jakies 30k ludzi ma tylko takie kompy...

1367750039-U864681.jpg

card.png

Opublikowano

Żeby tylko poszło na kompie ^.^. Może będzie dobrze zoptymalizowana jak najnowszy TOMB Raider.

Jak nie to trzeba kupować na ps3 ;D

skpUo.png

Opublikowano

I tak mi nie pójdzie. Tak czy siak bym nie zagrał w to coś.

San andreas było spoko, potem się spierdoliło...

1374788544-U921656.png

Opublikowano

nie ma co gdybać podajecie takie wymaganie ze hoho, ja sądzę że spokojnie wejdzie na minimalnych każdemu komu poszedł bf3 lub pójdzie bf4

Że będzie ogromna mapa to nic nie świadczy o tym że będzie potrzeba 8 czy tam 16 giga ram

Sądzę że 8 Giga ram to będzie już ultra.

Opublikowano

64 gb karta i tilian od geforce , 8 ghz procek?

HAHAHAHAHAAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Prosze was... z jakies 30k ludzi ma tylko takie kompy...

Ehh...
http://sjp.pl/sarkazm

nie ma co gdybać podajecie takie wymaganie ze hoho, ja sądzę że spokojnie wejdzie na minimalnych każdemu komu poszedł bf3 lub pójdzie bf4

Że będzie ogromna mapa to nic nie świadczy o tym że będzie potrzeba 8 czy tam 16 giga ram

Sądzę że 8 Giga ram to będzie już ultra.

Duża mapa oznacza pierdyliard tekstur. A pieryliard tekstur do ładowania wymaga mocnego sprzętu. Dodatkowo rendering duzej ilosc przechodniów i ruchu będzie wymagał dobrego procesora(do prowadzenai postaci) i dobrej karty graficznej(do wyrenderowania tych wszystkich przechodniów).

Co do dema, to nie ma się co napalać. Z tego co wiem, to ani VC, ani SA, ani tym bardziej IV nie miało dema udostępnionego dla graczy.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Jeśli chodzi o samą mape i tekstury to z tym może być problem ,ale sądzę że wymagania będą podobne lub trochę większe od L.A Noire które też miało być z początku tylko na konsole.

Opublikowano

Gra mega, najprawdopodobniej zmiecie wszystkie aktualne produkcje ^^. Wiadomo wymagania także sa mega, wiec wiekszosc PCtowcow sie na ta gre nie zalapie, dlatego trzeba szykowac konsolke ;)

Anyway, moze Rockstar pomysli i jakos zoptymalizuje wymagania do "normy".

Opublikowano

Możliwe też, że podzielą miasto na osobno wczytywane lokacje lub będzie to opcja dla graczy ze słabszym sprzętem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Modele postaci nie są zbyt zaskakujące chyba, że poprawią to lub jest to na minimalnych ustawieniach.

Obstawiam ze wymagania beda takie same jak bf3, sc2 hearth of the swarm moze troszke większe.. Ale bez przesady 64 gb only na 64 bitowych systemach napewno by tego nie zrobili bo większąść komputerów jest 32 bity... no i komputer te wymagania co podal Asparate to komp musialby kosztowac 5000-10000 zł więc nie każdego stać....

Opublikowano

Ludzie bym tego chyba nie przeżył ;D Ma być na 4GB RAMU, a nie 8 xD

Kurczę nie mogę się doczekać aczkolwiek te wymagania sprzętowe są na pewno o wiele za duże jak na mojego kompa.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

BEZNADZIEJA!

Robią z tego GTA jakiś szajs a nie gre co byłą kiedyś ( GTA SAN, III ). To były najlepsze serie które na prawde pasowały do nazwy a teraz co, spowalnianie czasu? Serio? A jak grafike widziałem na trailerach, to coś aka simsy czyli szajs, że to chuj.

Nawet tego nie kupuje bo wiem ze to szajs, a kompy z nasa beda mialy na tym z 20 fpsów.

Opublikowano

A minimalne wymagania to:

-8 rdzeniowy procesor 4GHz

-Geforce GTX Titan

-64GB ramu.

Przecież taki ogromny swiat bedzie potrzebowal poteznego kompa. PC na którym gta 4 na srednich ma 25fpsów to bedzie pewnie zdecydowanie za malo... Damn you, Rockstar.

Kiedys z nudów liczyłem ile by mnie wyniosło zakupienie samej skrzynki z prockiem kolo 36 gh dyskiem 2 t karta graficzna giforce gt 2 gb + do tego ram wlasnie okolo 64 bg i wiadomo cala reszta plyta glowna itd. + oprogramowanie i wynik mnie przestraszył :P wychodziło chyba cos okolo 7 000 :Do.O Ale przy takim PC mozna by było juz troche pozostac

Mój PC 

Procesor: i7-6700k 4.0Ghz

RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 2400Mhz

Karta Graficzna: GTX 1060 6 Gb

Dysk: SSD

Opublikowano

I tak nie będzie większe od daggerfall, gdzie mapa jest równa obszarowi wielkiej brytani :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Będzie w chuj pobierania :c

Premiera na konsole to wrzesień 2k13, na PC jeszcze nie wiadomo, ale na pewno wyjdzie.

Wymagania będą takie same lub podobne do tych co były w IV bo silnik graficzny jest ten sam, będzie tylko zoptymalizowany.

pozdrawiam heniuś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...